Week 46 – 12-11-2018

Een poosje geen schrijven gehad van mijn kant.

Als we het jaar even gaan bekijken dan kunnen wel stelllen dat het een zware seizoen is geweest, was maar een vlucht die zeer spoedig was verlopen nl. St Vincent concours duur van 2 uur. De andere vluchten verliepen traag tot zeer traag, maar hier mee moeten wij het dit jaar mee doen. Op zich wel tevreden met de resultaten diverse vroege duiven geklokt, en dat leidde tot de volgende kampioenschappen:

  • Noordelijke Fondclub de 10 Keizer Marathon over geheel.
  • Rayon Noord de 10 O.A.G en de 7e Aangewezen kampion, de 6e O A G marathon en de 4eAangewezen Marathon& + de 6e duif kampioen.
  • Bij samenspel de DOP de 3e Marathon.

Ook ander liefhebbers hebben op diverse vluchten vroege duiven geklokt welke van hok postma afkomstig waren, hier bij was de 16-1813073 wel de uitblinker zij behaalde de 1e duif van de DOP en was de 4e duifkampioen van de Fondclub ( Noord ). Ook uit den lande weer diverse berichten gehad dat mijn duiven ook bij hun goed hadden gepresteerd, dat doet je zeker goed om te horen.

Met de jonge duiven ging het op de eerste vluchten goed, maar op de 5e vlucht had ik 15 duiven mee gedaan voor een afstand van 380 km. Deze waren op de donderdag ingekorfd, had tot dus ver niets vernomen aan de duiven, maar op zaterdag morgen bij het verzorgen waren er enkelingen die niet goed in hun vel zaten, geen zin om te gaan eten en na controle bleek dat zij zeer scherp aan voelden. Toen had ik al geen goed gevoel over verloop van deze wedvlucht ,en wat ook later zal blijken; op de zaterdag 3 duiven terug van de 15, de eerste om 15.20 de 2e om 17.45 de 3e duif om 20.30 terug. De zondag niets er bij de maandag een terug en de zaterdag er op de volgende terug in de loop nog 2 terug gekomen. Heb navraag gedaan bij De Weert en zij dat hoog waarschijnlijk de Adeno virus was uitgebroken. Was blij dat ik al 10 terug had gehouden die ik toch wilde houden. Dan nog een ontsnapping gehad van mijn kweekhok, daar de zijwand van de ren er uit was gegaan, van de 10 kwekers waren er 6 ontsnapt dit waren allen maal vastzitteers die hier nooit buiten hadden gevlogen, 2 dagen na dien 3 teruggekeerd en nu zijn er nog 3 op stap.

Ben samen gegaan met comb Kuilema/Groenbroek voor het kweekhok, deze 3 koppels zijn naar hun gegaan, kunnen we beiden er van profiteren om nog beter materiaal te bekomen.

Nog een referentie.( N Steur Kruisweg) is goed met mijn duiven geslaagd. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.