Week 25 – 2019

Hier even weer wat nieuws uit Eenrum. De afgelopen 2 overnacht vluchten zitten er weer op . Op Limoges had ik 8 duiven gezet waar van 3 bewezen en 5 nieuwelingen. Door de snelle aankomsten in de vroege morgen hadden wij goede moet , maar wat liep dit anders uit dan men had verwacht, onze concours duur bij samen spel DOP was maar liefst 8 ½ uur voor de prijzen waren verdiend met nog veel achter blijvers  De aankomst tijden bij mij waren    11-52-17 mijn 2e get 12e pr centrum 0108; om 12.52 een nieuweling de 23e pr ; 13.17 mijn 3e get 27e pr . om 14.23 en 14.43 uur weer wat nieuwelingen 6 van de 8 terug. Al jaren achter elkaar is Limoges een rare en vlucht met trage aankomsten.

Voor St. Vincent had ik er 4 voor klaar gemaakt, allemaal  duiven die al meerdere prijzen hadden behaald op de overnachting. Dus er was een reden om optimaal te zijn over het verloop . Maar toen de lossing bekend was had ik mijn twijfels over een goed verloop . Ook zal blijken daar de programma duiven in Frankrijk en België een dag was uitgesteld ,dat onze St. Vincent vliegers het niet gemakkelijk zouden krijgen ,  ook hier weer lang wachten op de eerste melding van CC Dop . hier waren zaterdag avond 16 duiven terug bij de liefhebbers dus door klokken op de zondag . Om 07-43 uur de 3e get 8e pr centrum 0108 ; om 08-54 de 4e get 9e pr 0108 ; om 14.20 de eerste get , en zoals altijd de topper met 10x pr liet het afweten, jammer maar zo is het nu een maal ook de betere duiven kunnen een steek laten vallen hopen dat ter zijner tijd weer op hok valt. Deze lossing had op vrijdag geen doorgang mogen hebben . hier zijn in het noorden nog veel goede duiven op stap met weinig nakomelingen tot dus ver.

Heb voor Periqueux 10 stuks mee gedaan waar onder 3 jaarlingen voor het leren te overnachten. Dus maar weer afwachten hoe zij terug komen . Ook de jonge duiven zullen deze week hun kunnen laten zien van de 33 jongen die opgeleerd zijn  er nog 31 die mee gaan, ook nog enkele jaarlingen mee met de dag fond , dus een weekend met veel aankomsten op mijn hok.

Tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.