Introductie

HIELKO POSTMA UIT EENRUM.
Pionier in het hoge noorden op abnormale afstanden………
St-Vincent 1221 km : Dax 1207 km : Bergerac 1042 km .
Of drie keer Barcelona afstanden voor het zuiden.

Hoe komt men er nu toe om daar overnachtfond te gaan spelen. Vooral als men in het begin jaren de duiven moet in korven in Groningen, als enkeling over een vrij groot gebied toen waren er nog maar 3 Nationale vluchten waar men aan mee kon doen.  Nationaal St-Vincent ; Dax ; Bergerac verdeeld over 3 sectoren van Nederland. Later aangevuld met Limoges Ruffec en Dax is vervangen door Albi daar sector 4 nu ons vlieggebied is geworden (Afd. 10 + afd. 11).  Vanaf 1983 tot op heden aan deze vluchten meegedaan en meestal met goede resultaten . Deze 80 jarige ex timmerman hielko postma mag men op deze afstanden een van de beste fondspelers van Nederland noemen via de kenners. 

Zijn Edele fondorigine: Hielko Postma moest in 1976 noodgedwongen de Overnacht fond gaan spelen daar zijn zoon die wielrenner was en hij iedere weekend met zijn zoon naar de wielerwedstrijden moest, kwam de duiven sport op een wat lagere pitje. Door de formidabele prestaties van de Limburgse fondcrack Thie Degens uit Heerlerheide toog hij naar het verre Heerlerheide om daar iets te bemachtigen uit deze edele Fond duiven. Later in 1980 kwam hij in contact met de fondman Jan te Pas uit Ulft waar hij duiven kreeg uit zijn beroemde Gouden Koppel. Aangevuld met de Aarden duiven van Ton Bollebakker en Gebr Bruggemann ook Peet Solleveld en Klaas Sturris werden bezocht. Deze duiven brachten hem in 1986 de landelijke doorbraak. Toen won hij op de lood zware St-Vincent de 4e Nat Noord hij was op de verste afstand als enigste die zaterdag een duif door kreeg in de Provincie Groningen en Friesland. Zijn succes ging door om op Nat Dax met 6 duiven mee ook 6 prijzen te winnen, hier mee was de beste liefhebber op de uitslag nationaal. Door al deze prestaties, kwamen divers gerenoveerde fond liefhebbers naar zijn top duiven kijken. En door ruiling met deze liefhebbers waren de prestaties ook weer goed , OA: 4e Nat Brive; 72e Internationaal Sansibastian : ook de 13e nat Bergerac en 13e nat Limoges waren top uitslagen. Op St Vincent jaar 2002 6 duiven mee in binnen 80 minuten waren zij allen weer thuis en dat waren in de Fondclub de volgende klasseringen OA : 13e + 39e + 33e + 52e + 54e + 56e prijs. Ook in 2003 de 67e Nat St Vincent in 2004 de 125e = 156e Nat St Vincent, deze prijs prestaties zijn gelukkig alle jaren nadien goed in tak gebleven. 

Ook andere liefhebbers hebben succes met na soorten van deze fond hok.

Zijn hok is hoofdzakelijk opgebouwd met het nog oude Aarden soort; Van de Wegens en later aangevuld met de Hagens duiven en duiven van Rik Ros en Jan Grootoonk

Reacties zijn gesloten.