Fondduiven

25 jaar verleden schreef men al over deze liefhebber uit het Groninger land. Toen stond in de FOND MAGAZINE no 6 de volgende reportage:

Eenrum – Hielko Postma woont op een plekje waar fondvliegen haast onmogelijk is. Zijn duiven vliegen van St-Vincent en Dax twee keer Barcelona afstanden. Eenrum ligt tegen de Waddenzee aan in het absolute topje van Nederland. Deze 50 jarige timmerman mag op deze afstanden een van de beste fondspelers van het noorden worden genoemd. Was het in 1986 raak op een loodzware St. Vincent dat zijn doorbraak kwam. Hij had als geinige liefhebber in Groningen/Friesland op de eerste aankomstdag een duif thuis. En behaalde de 4e Nationaal prijs Sector noord.

Datzelfde jaar speelde hij de beste uitslag van Nederland op Nationaal Dax, met 6 duiven een 100% uitslag met als prijzen de 6e + 18e + 44e + 134e + 144e + 146e op de uitslag. Daar er toen maar 3 overnachtvluchten waren met nog een Bergerac als afsluiting. Ook hier scoorde hij bij de top, o.a. 27e + 50e + 130 prijs. Toen was de 1e onaangewezen en 2e aangewezen kampioen de Noordelijke fond club zijn deel. Deze goede resultaten bleven maar volgen met in 1995 overwinnaar van Brive over afstand van 983 km snelste duif met 1357 m.p.m

De Brive

Ook was er nog en overwinning van af Attractie vlucht Chantilli van de Fondclub snelste duif van het geheel.

Chantilli

Door al deze behaalde successen kwamen diverse liefhebbers duiven kijken en halen voor de versterking van hun fond-kolonie. Ook zat hij zelf niet stil en zo kwam hij in contact met diverse liefhebbers uit Nederland. Zo werden o.a. eerste duiven gehaald van Thie Degens Heerlerheide, Jan te Pas uit Ulft, die de doorbraak brachten naar Eenrum. Later duiven ingebracht van wijlen Ton Bollebakker uit Laren, J.M. Weststrate en Zn uit Krabbendijke, Peet Solleveld uit Maasdijk, de Gebr. Brugemann uit Assendelft, Klaas Stutris uit Olgenpaat. Zo is een geheel ontstaan die nu nog ieder weer type aan kunnen.

Daar deze liefhebber eigenlijk de aanstichter is geweest in Noord Nederland voor promotie van het Overnacht spel, kunnen wij wel zegen dat hier klasse materiaal zit voor dit spel. Zo kunnen wij nog wel even door gaan om hem verder te gaan beschrijven, maar ieder die hem kent zal zeker beamen dat hij nog niemand heeft teleur gesteld.

Reacties zijn gesloten.